Arbeidsdeskundig Onderzoek

Het arbeidsdeskundige onderzoek

Wanneer uw werknemer (langdurig) ziek is komt er veel op u af. U krijgt te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Hierin wordt er van u verwacht dat u als werkgever de re-integratiemogelijkheden van uw medewerker onderzoekt en dat u uitvoering geeft aan de re-integratie. Een van de onderdelen in dit traject is een arbeidsdeskundig onderzoek (ADO), ook wel AD-onderzoek genoemd.

Plan van Aanpak

Het doel van het arbeidsdeskundig onderzoek is het in kaart brengen van de mogelijkheden van de medewerker. Kan hij of zij terugkeren in zijn oude functie? Zijn er mogelijkheden om de functie aan te passen? Is er een andere functie binnen de organisatie of dient de medewerker buiten het eigen bedrijf te re-integreren? Aan de hand van het arbeidsdeskundig onderzoek wordt er een plan van aanpak gemaakt voor de re-integratie van de werknemer.

In gevallen van langdurig verzuim word je als werkgever vanuit de Wet Verbetering Poortwachter verplicht om in de eerste 2 ziektejaren te onderzoeken hoe een werknemer het beste kan re-integreren. Het wordt daarbij aangeraden om hiervoor een arbeidsdeskundige in te schakelen om een arbeidsdeskundige onderzoek te verrichten.

Echter, ook bij kortdurend verzuim kan het verstandig zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek in te zetten. De arbeidsdeskundigen van Lavora adviseren u graag over uw specifieke situatie.

Stappen

Een arbeidsdeskundig onderzoek bij Lavora verloopt in meerdere stappen:

  • Dossierstudie
  • Gesprek met de werkgever
  • Gesprek met de werknemer
  • Gezamenlijk gesprek om (voorlopige) uitkomsten en plan van aanpak te bespreken
  • Rapportage

Na afloop hebben alle partijen een helder beeld van de huidige situatie en is er een plan van aanpak opgesteld met korte- en lange termijnacties. Zo geeft Lavora uitvoering aan re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Neem contact op
Heeft u interesse of wilt u meer weten over een arbeidsdeskundig onderzoek?
Neem contact op